Barista Akademi – İleri (profesyonel)Seviye Barista Eğitimi

Barista Akademi – İleri (profesyonel)Seviye Barista Eğitimi

Eğitim Tarihi:

Kas 19, 2020

Eğitim Saati:

12:00 am

Etkinlik Konumu:

Barista Akademi , İstanbul

Bu faaliyet; Yiyecek ve İçecek Hizmetleri, Konaklama ve Seyahat Hizmetleri alanı öğretmenlerinin, “Barista Akademi Baristalık Eğitimi: İleri Seviye” hakkında bilgi ve becerilerini geliştirilmek amacıyla düzenlenmiştir. Bu faaliyeti başarıyla bitiren her kursiyer;

  • Kahve kültürünü, kahvenin tarihini, tüketimini ve içilme alışkanlıkları
  • Popüler kahve türleri, popüler kahve türlerinin etkisi ve yetiştirilmesi
  • Kahve yetiştirilen kıtalar ve ülkeleri
  • Kahve meyvesinin yetiştirilmesini ve oluşumu
  • Kahve cinsleri
  1. Arabica
  2. Robusto
  • Kahve türleri
  1. Colombia,
  2. guetemala,
  3. etiopya,
  4. costarica,
  5. Endonezya,
  6. sumatra
  • Kahve meyvesinin toplanması ve hasat yöntemleri
  • Islak ve kuru kahve işleme yöntemleri
  • Yeşil kahveyi seçer ve kusurlarını analizi
  • Tadım yöntemleri (cupping) analizi
  1. Kuru koku
  2. Islak koku
  3. Tadım
  4. Aftertest
  • Kahve kavurma yöntemleri
  • Kahve paketleme yöntemleri
  • Kahvenin saklama koşulları
  •      Barista çalışma alanındaki temel hijyen kuralları
  • Kahve öğütme, dozajlama, tamping sanatları
  • Makine ve teçhizatları kullanır ve bakımı
  1. Kahve değirmeni
  2. Filtre kahve makinesi
  3. Blender
  4. Espresso makinesi
  5. Buz makinesini
  6. Bulaşık makinesini
  • Temel süt işleme teknikleri
  • Latte art (süt sanatı) uygulaması
  • Yan gıda ürünlerini (kahve şurupları, tatlandırıcı, aroma verici ürünler)  
  • Ürünlerin hazırlanması ve ürün çeşidine uygun olarak sunumu ;
  1. Türk kahvesi ve çeşitleri
  2. Espresso yapımı
  3. Latte yapımı
  4. Americano yapımı
  5. Mocha yapımı
  6. Cappuccino yapımı
  7. Sıcak çikolata
  8. Salep
  9. Cai Latte
  10. Çay
  11. Milkshake
  12. Smoothies
  13. Frozen
  14. Ice coffee
  15. Frabbe
  16. Ice Mocha
  17. Ice Americano
  18. Spesyel içecekler
  • 3.nesil kahvelerin hazırlanması ve ürün çeşidine uygun olarak sunumu ;
  1. Syphon demleme
  2. Chemex demleme
  3. Cold brew demleme
  4. V60 demleme
  • Kullanılan makineleri kontrol ederek, sorunların çözümü
  • Maliyet kontrolü
  • Menü oluşturulması
Kontenjan Yok

Etkinlik Konumu:

Organizatör: Barista Akademi

  • Barista Akademi
  • Ataşehir Ferhat Paşa, 93. Sk. No:58
  • İstanbul
  • Türkiye

Eğitim Detayları

  • Kas 19, 2020
    12:00 am - Eki 13, 2020 - 12:00 am
Etkinliği Paylaş
TAKVİMİNE EKLE
Favoriler 0
Favorilerimi gör Alışverişe devam