SCA Sertifika Programı

SCA SERTİFİKA PROGRAMI

Kahveye Giriş Modülü

Çekirdeklerin tarımından, kurutulması, kavrulması, demlenmesi ve nihayetinde içilmesine kadar kahvenin geldiği yolu gösterir. Bu kurs, bir çok farklı yöre kahvelerinin ( aroma, lezzet) tadımını da içerir.

ÜÇ FARKLI SEVİYEDE

Yeşil Kahve Modülü

Yeşil kahve modülü, bitkilerin yetişmesinden, işleme süresi, sevkiyatı, depolanması ve kavrulmaya kadar olan süreçteki anahtar kavramlarını içerir. Kahve yetiştiriciliğinin prensiplerini ve yeşil çekirdeklerin derecelendirilmesini, kahve sözleşmelerini ve kahve işletme portföyünü içerir. Yeşil kahve modülü 3 farklı seviyede çalışılabilir.

Giriş
coffee-cherry

Yeşil kahve modülü, bitkilerin yetişmesinden, işleme süresi ,sevkiyatı, depolanması ve kavrulmaya kadar olan süreçteki anahtar kavramlarını içerir. Kahve tadımına giriş ve kahve derecelendirilmesini de içerir.

Orta
southeast-asian-coffee-processing

Günlük bazda yeşil kahve işinde çalışan kişiler tarafından ihtiyaç duyulan temel mesleki becerileri daha detaya girerek gösterir. 3 bölüme ayırır: Kahve yetiştiriciliği ve işlenmesinin prensipleri, yeşil kahve derecelerinin tanıtımı, kahve sözleşmeleri ve yeşil kahve anlaşmaları portföyü.

Profesyonel
Dünyada-Kahve-Tarlaları3-1024x768

Yeşil kahve ile ilişkili bir işte en az 2 yıldır çalışan insanlar için uygundur. Orta seviyedeki edinilmiş bilgiler geliştirilir ve öğrenciler endüstrideki idari meslekler için hazırlanır. Diğer Kahve Sertifika Sistemi modüllerinin iyi bilgisi, – özellikle duyusal beceriler ve kavurma- bu seviyede çalışmak isteyenler için yüksek derecede tavsiye edilir.

ÜÇ FARKLI SEVİYEDE

Duyusal Beceriler

Duyusal beceriler size, pratik ve etkileşimli bir tarzla duyusal değerlendirmenin ana hatlarını öğretir. Ne tadacağımızın algılanması ve kahvenin doğal karakterini değerlendirirken bilginin nasıl kullanılacağını inceler. Kahve özelliklerinin uzmanlığının iç yüzünü anlamayı hem de bu işin nasıl uygulanacağının bakış açısını sunar.

Giriş
coffee-pourover

Pratik ve etkileşimli bir tarzla duyusal değerlendirmenin ana hatlarını öğretir. Ne tadacağımızın algılanması ve kahvenin doğal karakterini değerlendirirken bilginin nasıl kullanılacağını inceler. Kahve özelliklerinin uzmanlığının iç yüzünü anlamayı hem de bu işin nasıl uygulanacağını giriş olarak kapsar.

Orta
Ekran Resmi 2020-10-06 23.07.55

Duyusal beceri bilgilerini geliştirmek isteyen ve zaten bu sektörde çalışan kişiler için idealdir. 3 bölüme ayırır; Nasıl tadacağımız, algılayacağımız ve yorumlayacağımız; kahve tadımı oturumlarına hazırlanma ve kahve çeşitlerini tatma; işinizde duyusal becerilerin nasıl kurulacağı.

Profesyonel
khv

Sektöründe geniş deneyime sahip, bilgilerini geliştirerek kahve dünyasında duyusal beceri lideri haline gelmeyi dileyen kişilere yöneliktir.

ÜÇ FARKLI SEVİYEDE

Kahve Kavurma Modülü

Bu modül size; kavurma işleminin anlaşılmasını, kavurma döngüsünü ve açık/hafif ya da koyu kavurma ile kahvenin duyusal açısının nasıl kontrol edebileceğinizi gösterir. Ek olarak bu modül çalışma alanı ve yalın imalat ile kavurma kusurlarını, kavurma işlemi boyunca çekirdeklerin maruz kaldığı fiziki değişimleri kapsar.

Giriş
developing-deeper-flavors-during-coffee-roasting-process

Kavurma işleminin anlaşılmasını, kavurma döngüsünü ve açık/hafif ya da koyu kavurma ile kahvenin duyusal açısının nasıl kontrol edebileceğinizi genel olarak gösterir.

Orta
roasted coffee header picture

Giriş kısmını genel olarak kapsar ve çalışma alanı ve yalın imalat ile kavurma kusurlarını, kavurma işlemi boyunca çekirdeklerin maruz kaldığı fiziki değişimleri içerir.

Profesyonel
battlecreek-coffee-roasters-mY4hAwxNA_0-unsplash-1024x683

Plan ve kalite kontrol yapmak, farklı tercihlerle buluşmak için bir ürün serisi yaratmak, ürün fiyatını hesaplamak ve verimli ürün sağlamak adına bir yöneticinin ihtiyacı olan bilgi ve becerileri verir.

ÜÇ FARKLI SEVİYEDE

Kahve Demleme Modülü

Demleme çalışması size; Chemex ve sifondan, akıllı damlatıcı ve French Press’e kadar, kahve demlenmesindeki farklı şekilleri tanıtır. Ek olarak; bu modül öğütme profilinizi analiz etmek için hakim olmanıza ve öğrenmenize, demleme metodu ile öğütme metodunuzu eşleştirmenize ve bilimsel olarak kahvenin sertliğini ve kahve çekme çizelgesinin hesaplanmasını sağlar.

Giriş
pourover-2x1-0001

Chemex ve sifondan, akıllı damlatıcı ve French Press’e kadar, kahve demlenmesindeki farklı şekilleri tanıtmayı kapsar.

Orta
6fab29cc7e144adda6f6e13e6b898e0b

Öğütme profilinizi analizini öğrenebilmeniz için atölye keşfi, demleme metodu ile öğütme metodunuzu eşleştirmenize ve bilimsel olarak kahvenin sertliğini ve kahve çekme çizelgesinin hesaplanmasını içerir.

Profesyonel
v60-demleme-rehberi-blog-gorsel-756x450

Demleme derecesinin etkisini kapsayan, demleme işlemi boyunca asidite seviyesi, kahve demlenmesinde ve aromasında suyun kalitesinin önemi ve belli bir ekstrasyon oranı dahilinde espresso ve demleme çizelgesinin nasıl anlaşılacağı bilimsel bilgiden daha öte bir seviyede alınır.

ÜÇ FARKLI SEVİYEDE

Barista Becerileri

Öğütücünüzü kurmak, espresso, cappuccino ve süt kreması yapmak için gerekli becerileri bir noktada toplar. Bu modül, sağlık ve güvenlik, müşteri servisi ve temel işlerin yanında; kahvenin kendisinin daha derinden anlaşılmasına, süt tekniği ve latte sanatı için pratik becerilerinizin pekişmesini sağlar.

Giriş
images-1

Kahve endüstrisinde yeni olan insanlar için öğütücünüzü kurmak, espresso, cappuccino ve süt kreması yapmak için gerekli becerileri içerir. Bu kurs için önceden Barista deneyiminiz olması gerekmiyor.

Orta
5c3c835c61361f03d09a0a52

Giriş kısmında öğrendiğimiz kahvenin kendisinin daha derinden anlaşılmasına ve pratik becerilerinizin pekişmesini sağlar. Sağlık ve güvenlik, müşteri servisi ve temel işler ile birlikte süt teknikleri, latte sanatını içerir. Bu kurs zaten çalışmakta olan Baristalar için uygundur.

Profesyonel
barista-3

Bu seviye, Orta seviyedeki eğitimini tamamlamış ve hatırı sayılır deneyimi olan Baristalar için uygundur. Espresso-ana içeklerin yapımı ve kahve için hem bilimsel hem yönetimsel perspektifte ele alır.

Barista Akademisi kahve eğitimlerinin teorik ve pratik olarak yapıldığı bir merkezdir. Barista Akademisi'inde SCA'nın Kahve Diploma modülü yetkili eğitmenler tarafından uygulanır.

SCA Barista Foundation, Barista Intermediate, Latte Sanatı, Demleme Teknikleri, Cupping, Roasting eğitimleri ile SCA sertifikasına sahip olmak için merkezimize başvurup eğitim tarihlerini öğrenebilirsiniz.

Favoriler 0
Favorilerimi gör Alışverişe devam