Kahve Demleme Teknikleri - Kahve Demleme Çeşitleri

Kahve Demleme Teknikleri - Kahve Demleme Çeşitleri

Kahve Demleme Teknikleri
Tohumun ekimi ile başlayan zorlu süreç, 3 yıl kadar ağacın olgunlaşması ve meyve vermesi ile hasat edilip, işlenmesi sonucu elde edilen yeşil kahve çekirdeği, nakliyatı ile kavrulup demlemeye hazır hale gelir. Her aşama çok önemlidir ve en ufak hata kahvenin kalitesinin düşmesine neden olacaktır. Demlemede temel prensipleri doğru uygulamanız, tohumdan fincana bu kadar emek sonucu hayal kırıklığınıza uğramamanızı sağlayacaktır.

Yüz yıllardır insanoğlu en iyi kahve demleme tekniğini keşfetmeye çalışmıştır. İlk önceleri deneme-yanılma yöntemi ile ve 1960'lardan itibaren ise bilimsel olarak yapılmaya başlanmış ve günümüzde devam etmektedir.

Kahve Demlemek bir sanattır ve kendine ait prensipleri var, bunlara uyuludğu takdirde kahve demlemek zor değildir.

Kahve Demleme teknikleri kendi aralarında 4 ana guruba ayrılmaktadır. Steeping, Pour Over/ Drip, Steeper/ Vacuum ve Pressure/ Vacuum. Bu sayfada sizler için farklı kahve demleme teknikleri hakkında bir demleme rehberi hazırladık. Demleme tekniklerini tıklayarak her demleme tekniğini hakkında detaylı bilgiye ve temel demleme rehberine ulaşabilirsiniz.

Kahve Demleme Çeşitleri

Steeping:
• Cupping
• Toddy Cold Brew
• Eva Cafe Solo
• French Press
• Clever

Pour Over/ Drip:
• Koyoto Dripper
• Chemex
• Brew Rail
• Kone
• V60
• Automatic Drip
• Neapolitan Flip
• Vietnamese Filter
• Drip Pot
• Percolator

Steeper / Vacuum:
• Clover
• Steampunk Machine

Pressure / Vacuum:
• Espresso Machinev
• Siphon / Vacuum Pot
• Aeropress
• Moka Pot