Eğitimler

Temel ve Orta Barista Eğitimi
Tarih: 21-22-23 Kasım Saat: 10:00 - 17:00
Eğitim süresi 3 gündür
Eğitim saati : 10:00 ile 17:00 arasıdır.

♦ Program İçeriği:Kahve kültürü , tarihi , tüketimi, içilme alışkanlıkları,

♦ Popüler kahve türleri etkisi ve yetiştirilmesi 
♦ Kahve meyvesinin yetiştirilmesi ve oluşumu
♦ Kahve yetiştirilen kıtalar ve ülkeler
♦ Kahve meyvesinin toplama yöntemleri (Hasat yöntemleri)
♦ Islak ve kuru kahve işleme yöntemi
♦ Yeşil kahve seçilmesi ve kusurları
♦ Kahve kavurma yöntemleri
♦ Kahve paketleme yöntemleri
♦ Kahve öğütme, dozajlama, tamping sanatları
♦ Temel süt işleme teknikleri
♦ Ürün yapımı
♦ Makine kullanım ve bakımları
♦ Barista çalışma alanı temel hijyen kuralları
♦ Temizlik bakım ve sorun giderme
♦ Eğitim sonrası değerlendirme
♦ Eğitim sonunda uygulama ile yazılı sınavdan başarılı olanlara barista akademi tarafından sertifika verilecektir.
♦ Detaylı bilgi için iletişime geçiniz : 0216 414 34 34
Kavurma Eğitimi
Kavurma Eğitimi
İster kahve kavurma konusunda deneyime sahip olun, ister önceki kavurma bilgilerinizi genişletmek, isterse eğlenmek isterseniz, Kahve Kavurma Esasları dersimiz başlamak için mükemmel bir yer. Bu pratik ve öğretici sınıfta, tüm kahve kavurma işlemini baştan sona teorik ve pratik bileşenler dahil olmak üzere kapsayacak.

Kavurma Temel Teknikleri
  • Yeşil kahve çekirdeklerinin kaynağı ve seçimi
  • Kahve derecelendirmesine giriş
  • Kahve kavurma prensipleri ve teknikleri
  • İlk çatlak nasıl tanımlanır.
  • Kavurma ekipmanı işlemleri
  • Kavurma profile
  • İyi ve kötü kavurma arasındaki farklar
  • Tadım ve örnekleme
  • Kahve harmanına giriş
İstanbul Aydın Üniversitesi
Bu eğitimle kahve kültürü, tarihinden başlayıp değişik yöntemlerle üretilen kahveleri deneyimleyip her birinin sonuçlarını öğrenerek kahve çekirdekleri ve kavurmadan espresso bazlı uygulamalara, makine kullanımına, dükkân operasyonundan Türk kahvesine kadar barista mesleğine dair her detayı öğrenebilirsiniz.

Bu eğitim programımız 2 ayda bir İstanbul Aydın Üniversitesi işbirliği ile Aydın Üniversitesi Florya yerleşkesinde yapılmaktadır.
Kurumsal Eğitimler
Bu eğitim, kurumsal olarak faaliyet gösteren kafe, restoran ve barların misafirlerini sabit bir şekilde aynı ürünleri servis edebilmeyi sağlayan bir eğitim programıdır.
 
  • MEB protokol kapsamında, turizm meslek ve otelcilik okullarında, proje kapsamında MEB'in yetkisi dahilinde tüm Türk ülkelerinde ve Türkiye’de eğitim protokolü imzaladık.
  • Bu eğitim kapsamında, öncelikle 804 okul ve 4800 öğretmenin eğitimlerini protokol kapsamında tamamlayacağız.
  • Baristalığı bir meslek haline getirdik ve ders olarak faaliyet göstermeye 4. sınıflarla beraber başladık.
Servis ve Sunum Beceri Teknikleri

Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız.

Detaylı Bilgi