French Press Nasıl Demlenir?

French Press Nasıl Demlenir?

French Press'i kullanmak kullanması kolay bir kahve demleme tekniğidir. Evde mükemmel bir kahve yapmak için çok uygundur. İyi bir sonuç almak için püf noktalar; taze öğütülmüş kahve, temiz ekipman, doğru demleme ve filtrelenmiş su.

Kaliteli, taze çekilmiz, medium dark kahve
• French Press
• Tartı
• Su Kettle'ı
• Kahve değirmeni
• Termometre
• Kronometre
• Fincan veya sürahi
• Muyongwe Ruanda, Hasat 2019 (14 gram)

Tür: Bourbon, Fully Washed, 1600-2000 metre
Roast: Medium Dark
Öğütme Derecesi: Medium
Su: 92 96°C, 240cc
Demleme Süresi: 4:30 dakika

1. Adım:
French Press 240ccsu. kahve yapmak için 14 gram Medium dark Roast, ekmek kırıntısı kalınlığında taze kahve öğütünüz.

2. Adım:
Sıcak su ile French Press'i durulayıp suyu döktükten sonra, kahveyi French Press'in içine koyunuz.

3. Adım:
Kronometrenizi 4 dakikaya ayarlayıp başlatınız. Ortalama 92-96 derecedeki sıcak suyu 20 saniye süresi içinde 60 ml. kadar dökünüz ve blooming süreci bitince (ortalama 1 dakika sonra) bir kaşık yardımı ile karıştırınız.

4. Adım:
French Press potuna geri kalan sıcak suyu bütün kahve ıslanacak şekilde aynı ölçüde potun içine dökünüz.

5. Adım:
Kronometredeki 4 dakikalık süreç bitince pistonu yavaşça (30 saniyede) sonuna kadar bastırıp kahve demleme işlemini sonlandırınız. Demleme işlemi sonucu kahvenizi başka bir pota aktarınız veya direk fincanlara döküp servis ediniz. Aksi takdirde kahve demleme süreci devam eder.