Kahve Anatomisi
Kahve Ağacı Türleri ve Arasındaki Farklar
Kahve ağacının 90'ın üzerinde cinsi bulunmaktadır. En bilinenleri; Coffee Arabica, Coffee Canephora, Coffee Excelsa, Coffee Liberica'dır. Ekonomik değeri olan türler; Arabica ve Robusta'dır. Coffee Robusta, Canephora'nın bir alt türüdür.
Kahve Ağacı Türleri ve Arasındaki Farklar
Kahve Meyvesinin Hasat Edilmesi ve Çeşitleri
Dikkatli bir şekilde hasat edilmesi kahvenin kalitesi için çok önemli. En iyi tadı olgunlaşmış meyveden alırız. Hasat ile başlayan süreç ileride kahveye vereceği kaliteyi ve aromayı belirlemesinde önemli bir rol alır.
Kahve Meyvesinin Hasat Edilmesi ve Çeşitleri
Kahve Bileşenleri Kahve İşleme Hasat İşlemi
Kahvenin hasadı çoğunlukla yılda bir kez yapılmaktadır. Bir kahve meyvesinin olgunlaşması Arabica türünde 6-8 ay, Robusta türünde 9-11 ay kadar sürmektedir.
Kahve Bileşenleri Kahve İşleme Hasat İşlemi
Cupping (Kahve Tadımı) Nedir?
Bu terim kısaca kahvenin tadına bakmak anlamına gelmektedir. Bir Roaster için çok önemli bir aktivite olup Scae (Specialty Coffee Association) tarafından yarışmalar düzenlenmektedir.
Cupping (Kahve Tadımı) Nedir?
Cupping İşlemi Nasıl Yapılır? Kahve Tadım Nasıl Yapılır?
Kahve demleme teknikleri kahvenin tadına etki eder. Cupping kahve demleme tekniği, en nötr tekniktir. Her hangi bir süzgeç, filtre kullanılmadan kahve direk su ile demlenir.